Expertise

Expertise

Spanningsveld

Tijdens de master Human and Organizational Behavior heb ik mij gespecialiseerd in het zicht krijgen op- en het omgaan met- het spanningsveld tussen de systeem(organisatie) eisen en jouw eigen professionele waarden/ethiek. Dit spanningsveld, waar jij als professional in onderwijs, zorg en welzijn, dagelijks mee te maken hebt, kan vervreemdend werken en jouw motivatie aantasten. Niet zelden heeft dat ook een negatief effect op de rest jouw leven.

Plezier in je werk en daarbuiten

Mijn begeleiding bestaat er uit jou uit te nodigen te onderzoeken hoe jij, met wie JIJ bent, beter leert omgaan met dit spanningsveld. Dit draagt bij aan jouw professionele ontwikkeling. Je hervindt het plezier in je werk en daarbuiten!

Verkennend gesprek?

Mijn aanbod: Individuele en groepssupervisie, individuele of teamcoaching en intervisie. Als je nog niet weet wat het best bij jou of het team past, kunnen we dit samen in een verkennend gesprek verder onderzoeken.

Inspratiebronnen

De natuur geeft rust om gevoelens die er zijn, ook de lastige, de ruimte te geven. Gevoelens die in het dagelijks leven niet kunnen worden toegelaten omdat er nu eenmaal gehandeld moet worden. Vaak brengt het toelaten van die gevoelens ongemak met zich mee. De natuur is mild en oordeelt niet. Daar kan je toelaten, kwetsbaar zijn en kracht (her)vinden. Voor mij is dit een belangrijke inspiratiebron. Ik neem je daarom, als dat past, ook graag mee naar buiten om dat te ervaren.

Verder laat ik mij inspireren door Manon Ruijters (hoe leren wij?) en Wouter Hart die schrijft over hoe organisaties/systemen vervreemdend kunnen werken.

Gangmakersgilde
Het werk van een coach/supervisor is solistisch. Om mezelf als instrument scherp te houden en kritisch te blijven naar mezelf heb ik anderen nodig. Behalve intervisie met vakgenoten, laat ik mij inspireren door het dynamische netwerk van het “Gangmakersgilde

Een supervisant

Je maakt het zo veilig dat ik mezelf ook kwetsbaar durfde te laten zien. Met jouw vragen, die respectvol en zoekend zijn, hielp je mij om op een nieuwe manier naar mezelf te kijken. Een manier waar ik blij en verrast door werd.”

Leestip

Brene Brown:
“De kracht van kwetsbaarheid”
“De moed van imperfectie”

Wouter Hart:
“Verdraaide organisaties”

Manon Ruijters:
“Je binnenste buiten”

Kristin Neff:
“Zelfcompassie”

Supervisieintervisie of coaching? Binnen of Buiten? Wat past op dit moment bij jou of bij het team?